tirsdag den 21. januar 2014

Æggekage med spinat og laks

Tillader mig at dele denne opskrift med jer, da den er fundet i et gratis magasin.

I denne periode, har vi masse af tid til at lave en sund og lækker morgenmad.
Vi har før prøvet at leve af "stenalderkost" og kan stadig godt lide princippet om et kulhydrat-frit måltid. Vi synes det er nemmest at etablerer om morgenen, hvor vi næsten altid får æg og frugt. Så det gav god mening at kaste sig ud i denne opskrift.



Ingredienser:

6 æg
1 ½ dl mælk
1 tsk salt og et par vrid friskkværnet peber
200 g frisk spinat
1 spsk olivenolie
½ bakke cherry tomater
100 g røget laks


Sådan gør du:

Skyld spinat i et dørslag og lad det stå og dryppe af i vasken.
Skyld tomaterne og skær dem i kvarte.
Skær laksen i små stykker.
Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber.
Varm olivenolie på panden og suater spinaten til det falder sammen.
Kom tomaterne på panden og steg et par minutter.
Smid laksen på panden og hæld æggemassen over.
Steg æggekagen ved lav varme, til den har sat sig i siderne. Det tager ca. 15 min.

Det tog det 45 min for æggekagen blev færdig og den blev kun færdig, fordi jeg valgte at komme låg på panden. Deraf blev bunden en smule brændt.
Da vi ikke er så begejstrede for det rustikke mad-look her hjemme, har jeg fundet på et anderledes forslag til hvordan æggekagen skal laves - lidt mere børnevenligt måske?

Anderledes forslag:
Blend tomat, spinat (evt. sauteret), æg, mælk, salt og peber til en masse og kom lakse-småstykkerne heri.
Smør et ildfast fad med olivenolie (el. andet) og hæld massen heri.
Bag æggekagen i 20 minutter i en varm ovn på 200o. Evt. længere hvis æggekagen ikke når at blive færdig. 


Jeg afprøver denne metode onsdag d. 22/1-14 og skal nok opdaterer efterfølgende. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar